Ambassadeur van de Vrede 2022

Erwin van der Bij

Ambassadeur van de Vredesweek Apeldoorn 2021
Generatie Vrede

Het is een spannende tijd waarin we nu leven. Een tijd die vol met crises is: klimaatcrisis, stikstofcrisis, bouwcrisis, energiecrisis, etc. Ook een tijd waarin oorlog nog nooit zo dichtbij lijkt als nu waar we zien en horen over het verschrikkelijke geweld in de Oekraïne. Een tijd ook waar we steeds meer lijken te polariseren.

We willen stil staan bij de conflicten in de wereld en waarvan wij de gevolgen soms ook dichtbij voelen door vluchtelingen die een veilige plek vinden in ons mooie Apeldoorn.

De komende Vredesweek zoeken we meer dan ooit de verbinding, de weg naar elkaar, ongeacht waar we vandaan komen, onze huidskleur, geaardheid, etc. Verbinding zoeken in het klein en het groot.

Met jong en oud, blank en zwart, homo en hetero, willen we samen als één Generatie Vrede werken aan een vreedzame wereld. De Vredesweek biedt diverse mogelijkheden om te werken aan verbinding en stil te staan bij de conflicten die er veraf en dichtbij zijn. Via een Gebedsdienst, Walk of Peace, een benefietconcert, lezing en meditatiesessie is er de mogelijkheid om tot een vreedzamer wereld te komen.

Dit jaar mag ik Ambassadeur van de Vrede in Apeldoorn zijn. Ik hoop dat waar ik kom, een stukje vrede mag brengen. Vrede begint in het klein. Eerst in mijn hart en dan in mijn naaste omgeving en dan de wijde wereld in.

Ik gun u een prachtige Vredesweek vol van mooie verbindingen, van hart tot hart!

Erwin van der Bij

Ambassadeur van de Vredesweek Apeldoorn 2022

Erwin van der Bij is oprichter, voorzitter en secretaris van Stichting Peace Is The Way. In het dagelijks leven is hij Technisch Consultant bij een IT-bedrijf . Hij heeft diverse coördinerende functies vervuld in het bedrijfsleven, schoolorganen en van kerkelijke activiteiten.

Contact: evdbij001@hotmail.com