24 september 2021

Gebedsdienst en lezing

Gebedsdienst en lezing Radicaal inclusief Datum: vrijdag 24 september Tijd: 19.30 uuOnze LieveVrouwekerk,

Tijd: 19.30 uur

PlaatsOnze Lieve Vrouwekerk, ingang Stationsstraat 13

Aanmelden via santegidioapeldoorn@gmail.com

De Emmaus parochie houdt in samenwerking met de Gemeenschap van Sant’Egidio elk jaar  op 1 januari een vredeswandeling in het centrum van Apeldoorn. De route loopt van het Gemeentehuis, via Synagoge, Moskee naar de Kerk voor een slotbijeenkomst.

De inzet voor de vrede is het hele jaar voortgezet in het gebed voor de Vrede dat we elke maand houden in de kerk.

Op 24 september zal dat ook gebeuren. In dit gebed worden kaarsen gebrand voor alle landen waar geen vrede is.

We bidden dat er in de wereld steeds meer ervaren mag worden dat wij alleemaal broeders en zusters zijn van elkaar en samen moeten bouwen aan die wereld van vrede.

Na het gebed zal er een lezing gehouden worden door hoogleraar theologie en lekendominicaan Erik Borgman over vrede, met als thema: ‘ Radicaal inclusief’. 

Aanmelden via santegidioapeldoorn@gmail.com

Lezing door Erik Borgman: Radicaal inclusief

Prof. dr. Erik Borgman – Amsterdam, 1957 – is leken-dominicaan en hoogleraar theologie van de religie, in het bijzonder het christendom, aan de Universiteit van Tilburg. Zijn meest recente boek Alle dingen nieuw: Een theologische visie voor de 21ste eeuw won de prijs voor het Beste Theologische Boek 2020. Het opiniemagazine Vrij Nederland selecteerde hem eerder als een van de meest innovatieve denkers van Nederland. Lezers van dagblad Trouw verkozen hem tot een van drie meest inspirerende theologen. Ook werd hij in 2012 uitgeroepen tot Theoloog van het jaar.

Inclusiviteit in onze samenleving is een thema naar zijn hart en een voorwaarde vanuit christelijk-sociaal denken. In aanloop naar het Jaarcongres neemt Erik Borgman ons mee in zijn visie op een samenleving met ruimte voor iedereen.

De organisatie belooft u een inspirerende lezing.

Georganiseerd door Emmaus-parochie en de Gemeenschap van Sant’Egidio