Vredesweek Tekenwedstrijd

Voor de Vredesweek 2019 in Apeldoorn wordt er een tekenwedstrijd gehouden voor kinderen van de basisschool van de groepen 3 t/m 8.

Elk jaar is er weer een thema voor de Vredesweek. Dit jaar is dat: Vrede verbindt over grenzen!

Grenzen spelen een belangrijke rol in ons leven. Veel grenzen zijn ons gegeven, maar wij scheppen zelf ook steeds grenzen. Het geeft ons houvast. Het schept orde. We weten dan waar we aan toe zijn. Er zijn ‘harde’ grenzen, zoals wetgeving die ons beschermt tegen geweld en misbruik; of fysieke grenzen die bepalen of we in Nederland, Duitsland of België wonen. Er zijn ‘zachte’ grenzen. Bij de zacht grens kom in je in contact met een andere omgeving buiten je comfort zone. Dat is spannend: het is onbekend, en is het wel veilig? De ontdekking van het andere biedt risico’s en kansen. Het risico dat andere mensen jouw grenzen niet respecteren, waardoor je je kwetsbaar voelt. Het thema ‘Vrede Verbindt Over Grenzen’ nodigt je uit om die grenzen op te zoeken en te onderzoeken. Om op te komen voor wat waardevol is, en nieuwe wegen te vinden voor de toekomst.

Wat doet een verhaal over vrede en oorlog jou? Wat betekent grenzen voor jou? Maak een mooie tekening van de verhalen die je gehoord hebt en upload hier.

Voor elke basisschoolgroep hebben we mooie prijzen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Vredesweek.

 

Meedoen aan de wedstrijd?

Ben je basisschoolleerling en zit je in groep 3 t/m 8? Wat vind je van vrede en oorlog? Wat betekenen grenzen voor jou?

Maak een tekening met het thema Vrede en maak een foto van.

Vul je eerst je naam, groep en e-mailadres in. Dan kunnen we contact met je opnemen als je de winnaar bent. Upload daarna de foto van je tekening hieronder.

Upload je tekening

[weforms id="26733"]

Vind je eigen tekening hieronder in de gallery